Valitusvapaat viikot

Miltä kuulostaa arki, jossa oppisit huomaamaan yhä enemmän jokapäiväisiä hienoja pieniä asioita? Miltä kuulostaa positiivisempi työilmapiiri? 

Osallitu Valitusvapaat viikot -tempaukseen Facebookissa ja kutsu mukaan myös kaverisi! Jaa omaa valitusvapaata arkeasi häshtägillä #valitusvapaat ja inspiroi näin ystäväsikin mukaan! Valitusvapaat viikot -tempaus alkaa 1.4.2017. Tempauksen järjestävät yhteistyössä hyvinvointivalmennuksia tarjoavat Ihana Wellness ja Kauniin elämän koulu.

valitusvapaat viikot hyvän mielen tempaus ihana wellness ja kauniin elämän koulu

Älä valita, voit valita – Positiivisesta elämänasenteesta

Valitus on saanut Suomessa suosiota, jo niin paljon, että se inspiroi sketsihahmo Aina Inkeri Ankeista valittamaan tiensä ihmisten suosioon! On toki hyvä, että nauramme itsellemme! Mikäpä sen hauskempaa kun itseironia. Positiivisuus ei tule kaikille ihmisille luonnostaan ja suhtaudumme elämässä asioihin eri tavalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että emme saisi kehittää itseämme.

Olisiko elämänlaatumme parempi, jos harjoittelisimme positiivisuutta osana omaa arkeamme? Positiivinen asenne ja siitä syntyvä elämänlaadun paraneminen eivät synny hetkessä, mutta ensimmäinen askel vie aina kohti seuraavaa. Haastamme teidät kaikki mukaan ottamaan ensimmäisen askeleen kohti positiivisuutta osallistumalla 1.4.2017 alkavaan tempaukseemme: Valitusvapaat viikot Facebookissa!

Kiinnitä huomiota positiivisuuteen

Valittamisella tässä viittaan siihen päivittäiseen marinaan, jossa meitä ottaa päähän niinkin tärkeät asiat kuin kylmä aamukahvi tai sateinen sää. Asiat, jotka eivät valittamalla parane. Elämässä tapahtuu myös vakavia asioita, joista täytyy saada puhua ja purkautua, mutta ne kyllä tunnistaa arkimarmatuksen joukosta.

Positiivisuudessakin pätee sääntö: ne asiat, joihin kiinnitämme huomiota, lisääntyvät ja kasvavat. Ne saavat lisää arvoa elämässämme. Jos siis keskitymme elämässä pienistä asioista valittamiseen, elämämme pyörii negatiivisten asioiden ympärillä ja meillä on koko ajan epämukava olo. Meistä tuntuu, kuin elämämme olisi huonoa ja kaikki menisi pieleen. Mitä jos pohtisimme omaa suhtautumistamme asioihin?

Kun tietoisesti lopetamme turhasta valittamisen, on meillä enemmän aikaa ajatella positiivisia ajatuksia ja puhua niistä kaikista elämän hyvistä asioista, jotka muuten jäisivät valituksen jalkoihin.

Positiivisuutta voi harjoitella

Positiivisuus on ehtymätön luonnonvara ja meille kaikille täysin ilmaista. Positiivisuus ei maksa mitään, mutta sen arvo on hyvinvoinnin kannalta merkittävä. Jos tietoisesti harjoittelemme positiivisempaa suhtautumista elämään, voi hyvin olla, että oivallamme jotain täysin uutta. Muutos lähtee kuitenkin meistä itsestämme. Ei naapurin Pirkosta ja siitä, kuinka epäoikeudenmukaisesti hän sinua viime viikolla kohteli.

Vaikka evoluutio on muovannut ihmisen ajattelusta selviytymisen kannalta negatiivisiin asioihin keskittyvän olennon, ei se enää kehittyneessä yhteiskunnassa ole merkityksellistä. Ennen oli tärkeää huomata ennemmin hyökkäävä peto, kuin kaunis auringonlasku. Nykyään saamme nauttia auringonlaskusta ilman, että karhu tai susi yllättää meidät iltalenkillä. Meidän ei enää tarvitse selviytymisen vuoksi keskittyä kaikkeen negatiiviseen. Mitä enemmän kiinnitämme huomiota näihin negatiivisiin asioihin, sen taitavammaksi tulemme huomaamaan niitä myös tulevaisuudessa. Onneksi tämä pätee myös toiseen suuntaan. Kun tuntee itsensä ja tapansa reagoida, on helpompi muuttaa omia ajatusmallejaan.

Positiivisuus on tie onnellisuuteen

Koska moni toivoo elämäänsä onnellisuutta, tyytyväisyyttä, iloa ja rauhaa, on viisasta huomata oman ajattelun vaikutus näihin asioihin. Onnellisuutta, tyytyväisyyttä, iloa tai rauhaa ei kukaan muu voi sinulle antaa. Ei edes naapurin Pirkko. Ne syntyvät omasta suhtautumisestasi elämään.

“Elämämme on sellaista, joksi ajatuksemme sen tekevät.” – Marcus Aurelius

Yksi niistä harvoista asioista, joita voimme hallita, on oma asenteemme maailmaa kohtaan. Omaa asennetta pitää kuitenkin harjoittaa. Kiitollisuutta voi harjoittaa. Vaatii energiaa ja osaamista kertoa itselleen päivittäin, että kaikki sujuu hyvin. Vaatii mielenlujuutta ajatella, että vastoinkäymisistä opimme ja viisastumme. Voimme joko antautua valittamiselle tai valita toisin.

Voimme omalta osalta valita haluammeko olla Aina Inkeri Ankeisia vai parhaita versioita itsestämme. Lähde siis mukaan Valituksestavapaat viikot- tempaukseen, jossa pääpaino on positiivisessa elämänasenteessa ja arjen pienissä teoissa! Tempaus löytyy Facebookista ja starttaa 1.4.2017.

Lataa tästä sähköpostiisi tempaukseen liittyviä harjoitteita kotona tehtäväksiMateriaali sisältää yhteensä kolme harjoitusta:

  1. Itsetuntemusharjoitus
  2. Kiitollisuusharjoitus
  3. Positiivinen kirjoitusharjoitus

Näin osallistut tempaukseen!

Valitusvapaat viikot -tempaus kestää kaksi viikkoa. Tempauksen järjestävät yhteistyössä kaksi hyvinvointialan toimijaa, Ihana Wellness ja Kauniin elämän koulu. Tempauksella kerätään ihmisiä ja yrityksiä mukaan valituksesta vapaaseen elämään.

Ilmoittaudu mukaan Valitusvapaat viikot -tempauksen Facebook-tapahtumaan. Jaamme Facebookissa tapahtuman sivuilla ohjeita ja harjoituksia koko tempauksen ajan. Kutsu mukaan myös kaverisi! Jaa omaa valitusvapaata arkeasi Instagrammissa, Twitterissä ja Facebookissa häshtägillä #valitusvapaat ja inspiroi näin ystäväsikin mukaan!

Tempauksen järjestäjät

Ihana Wellness on uusi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin yhteisöllinen verkkomedia (www.ihanawellness.com ja www.instagram.com/ihanawellness). Ihana Wellness tarjoaa ravintovalmennusta ja personal trainer -valmennuspalveluita. Ihana olo alkaa vatsasta -verkkovalmennus alkaa 20.3.2017!

Kauniin elämän koulu tarjoaa hyvinvoinnin asiantuntijapalveluita: hyvinvointivalmennusta Seinäjoella ja etänä sekä hyvinvointitapahtumien sisällön tuottamista. Käy tutustumassa: www.kauniinelamankoulu.fi!

1 Comment

  1. Pingback: Älä valita, voit valita – Kohti positiivisempaa elämänasennetta! – Hyvinvointivalmennus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s