Ravintovalmennus

Kenelle ravintovalmennus on tarkoitettu?

Ravintovalmennus sopii kaikille perusterveille aikuisille, jotka haluavat pitää itsestään parempaa huolta, kohottaa kuntoaan, pudottaa painoa tai lisätä hyvinvointiaan. Valmennus sopii kaiken ikäisille aikuisille ja myös raskaana oleville. Ravintovalmennus sopii sekä aloittelijoille että urheilijoille. Käymme aina aluksi yksityiskohtaisesti läpi valmennuksen tavoitteet; onko tavoitteenasi yleisesti terveellisempi elämä, pysyvä painonpudotus vai kenties lihasmassan kasvatus?

Mitä ravintovalmennus on?

Ravintovalmennus parantaa elämänlaatuasi sekä hyvinvointiasi ja ohjaa sinua kohti terveellisempää elämää. Saatat kaivata tukea elämäntapamuutokseen, mutta et tiedä mistä aloittaa. Tai olet aloittanut laihduttamisen jo useasti aiemmin, mutta tuloksetta. Dieetit ovat loppuneet lyhyeen. Tai saatat treenata salilla tuloksetta. Tunnet itsesi väsyneeksi urheillessa, eikä energiaa riitä treenaamiseen niin paljon kuin haluaisit. Tai energiat ovat loppuneet työelämässä ja tunnet itsesi väsyneeksi arjessa päivittäin.

Näihin kaikkiin ravintovalmennus tarjoaa ratkaisun. Oikeanlaisella ravinnolla energiatasosi nousevat, väsymys ja turha vatsan turvotus tai mahdollinen ylipaino lähtee, ja olosi on kevyempi ja jaksat paremmin. Myös pitkällä tähtäimellä elintapojen parantaminen nyt parantaa hyvinvointiasi jatkossa.

Ravintovalmennuksen periaatteet

Terveellisesti syömisen ei kuulu olla vaikeaa. Kun osaat koota päivän ateriasi oikein, et tarvitse erikoisia superfoodeja, ruokavaakaa tai kaloreiden laskemista. Ravintovalmennuksessa käymme läpi kaiken sen, mitä tarvitset terveellisen ruokavalion kokoamiseen helposti ja käytännön läheisesti arjessasi.

Ravintovalmennus on aina yksilöllistä ja se sovitetaan tavoitteisiisi nähden.

Ravintovalmennuksen eteneminen

Ravintovalmennus alkaa kartoittamalla nykytilanteesi. Käymme yksityiskohtaisesti läpi, mitä haluat valmennukselta ja miksi olet hakeutunut valmennukseen. Keskustelemme siitä, mitä haluat saavuttaa ja asetamme realistiset tavoitteet ja aikataulun unelmiesi saavuttamiseen. Ensimmäinen yhteinen konsultaatiomme kestää puoli tuntia ja se kuuluu kaikkiin valmennuspaketteihin. Tämä ei velvoita sinua mihinkään. Toteutus Skypellä tai WhatsAppilla.

Seuraavaksi pidät ruokapäiväkirjaa nykyisistä syömistottumuksistasi neljän päivän ajan ohjeideni mukaan. Tärkeää on, että käymme ohjeet läpi ennen kuin alat pitää ruokapäiväkirjaa. Ruokapäiväkirjan ja tavoitteidesi pohjalta teen sinulle analyysin nykyisestä ruokavaliostasi sekä uuden terveellisen ruokavalion. Ensimmäisellä varsinaisella tapaamisellamme käymme läpi uuden ruokavaliosi ja kuinka lähdet sitä toteuttamaan. Tämän tapaamisen kesto on 1 tunti. Sovimme myös mahdollisesta jatkovalmennuksen aikataulusta (seuranta).

Mikäli omien tapojen muuttaminen tuottaa vaikeuksia ja ruokavalion toteuttaminen käytännössä on vaikeaa, sovimme tapaamisia jatkolle tarpeen mukaan. Totuttelemme muutoksiin tapa kerrallaan valmennuksen edetessä. Pidemmissä valmennuskokonaisuuksissa sinulla on koko valmennusjakson ajan valmentajasi ohjaus ja tuki sähköpostitse ja puhelimitse.

Pysyvät muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä. Ammattilaisen ohjauksessa ja oikeiden valmennustapojen avulla muutamme tapojasi yhdessä pidemmän ajan tähtäimellä. Näin pääsemme toivottuun lopputulokseen ja tulokset ovat tällöin pysyviä, eikä lipsumisia vanhoihin tapoihin tapahdu.

Mitä ravintovalmennus ei ole?

Ravintovalmennus ei ole sairaanhoitoa tai lääkitystä. Teen mielelläni yhteistyötä lääkärisi tai muun sinua hoitavan tahon kanssa. Itse ravintovalmennus tähtää useimmiten nimenomaan elämäntapamuutoksiin, joilla juuri ehkäistään elintapasairauksia.

Ravintovalmennuspalvelut, yksilövalmennus

30 min alkukonsultaatio puhelimitse tai Skypellä kuuluu aina hintaan: Tavoitteiden asettaminen ja ohjeet ruokapäiväkirjan pitämiseen.

Ruokapäiväkirja-analyysi 149€

30 min alkukonsultaation jälkeen pidät ruokapäiväkirjaa ohjeiden mukaisesti neljä päivää. Teen ruokapäiväkirjasi ja tavoitteidesi perusteella sinulle henkilökohtaisesti kustomoidun uuden ruokavalion, jonka käymme läpi yhteisellä tapaamisellamme. Tapaaminen joko Skypen välityksellä tai Helsingin keskustassa Pieni Hiljaisuus -joogastudiolla. Tapaamisen kesto 1h. Saat ruokavalion ja ohjeet sen noudattamiseen aina myös kirjallisesti sähköpostiisi.

Seurantakerrat 75€

Pidemmät valmennuskokonaisuudet sovitaan erikseen (3 kk / 6 kk / 12 kk)

Yksittäistapaaminen 75€

Ota yhteyttä!

Mirka Tuovinen, Ravintovalmentaja

mirka (@) ihanawellness (.) com

Vastaanotto sovittuina aikoina osoitteessa: Pieni Hiljaisuus -studio, Kapteeninkatu 11 G (sisäpiha) 00140 Helsinki

Ravintovalmennuspalvelut, ryhmävalmennukset

Voin järjestää pitkäaikaisia tai kertaluontoisia ryhmävalmennuksia pariskunnille, pienryhmille ja esimerkiksi työyhteisöille. Järjestän myös workshoppeja, joiden aiheena voi olla esimerkiksi työn tehokkuuden ja työssä jaksamisen lisääminen ruokavalion avulla. Kysy tarjous: mirka (@) ihanawellness (.) com.

Ravintovalmentaja Mirka Tuovinen Ihana Wellness hyvinvointipalvelut

Ravintovalmentajasi Mirka Tuovinen

Oma kiinnostukseni ravintoon on tullut urheiluintoni kautta sekä omien ruokayliherkkyyksien kanssa kamppailtuani. En laske kaloreita tai makroravinteita; ruokavalioni perusteet ovat kunnossa, koska seuraan itsekin samoja ohjeita kuin mitä jaan sinulle omassa valmennuksessani.

Kannustan muitakin siihen, että ruokailussa pysyy tietty rentous, ja ettei ruokavaliosta tule päänvaivaa esimerkiksi ulkona syödessä. Arjen ruokailun tulee olla helppoa. Ruokavalio on jokaiselle yksilöllinen asia, ja siksi tämä valmennus antaa sellaiset ohjeet, joiden mukaan voit itse päättää esimerkiksi proteiinin lähteesi ja annoskokojen mittana käytetään omia käsiä, jolloin annokset ovat juuri sinun kokoosi nähden sopivia.

Ravintovalmennukseni tähtää hyvinvoinnin lisäämiseen ruoan ravintorikkauden ja monipuolisuuden avulla, eikä pelkkiä rajoituksia asettamalla.

Valmennuksen ravintotietouden lähteenä on koulutukseni Precision Nutrition, yksi hyvinvointialan johtavista ja luotettavimmista instituuteista. Precision Nutrition on kanadalainen ravinto- ja liikuntavalmennuksen yksityinen opisto, jonka koulutus pohjautuu uusimpaan tutkimustietoon ravintotieteestä. Ravintovalmentajan koulutus on alansa parhaita ja keskittyy ravintotiedon lisäksi nimenomaan asiakkaan tapojen muuttamisen keinoihin. Se, että tarjoaa tietoa terveellisestä ruokavaliosta, ei vielä riitä. Vain sillä on väliä, mitä muutoksia oikeasti saamme aikaan ruokavaliossasi ja elämässäsi!

3 Comments

  1. Pingback: Ravitsemusvalmennus – Pieni Hiljaisuus

  2. Pingback: Ihana olo alkaa vatsasta -verkkovalmennus starttaa 20.3.2017 | Ihana Wellness

  3. Pingback: Kohti Hyvinvoivaa sinua -päiväretriitti Lonnassa – annamaria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s